Виділення земельних ділянок для учасників антитерористичної операції стало одним з пріоритетних напрямків для Головного управління у Харківській області та його територіальних органів.

Так, до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області з клопотаннями про отримання земельних ділянок звернувся 2591 учасник АТО. Майже 87 % військових вже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 2543,029 гектари. Переважна більшість виявила бажання отримати ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Окрім того, на сьогодні вже 1186 учасникам АТО видано накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність на землі загальною  площею 1271,51 гектарів на території Харківської області.

Діяльність Головного управління та територіальних органів не залишилася непоміченою. Так, наприкінці червня Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан вручив архієрейські грамоти Відділу документального, господарського та організаційного забезпечення Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, а також начальнику Відділу Держгеокадастру у Дергачівському районі, Лесі Корсун-Цуркан, і заступнику начальника Відділу–завідувачу сектору державного земельного кадастру Відділу Держгеокадастру у Печенізькому районі, Ірині Штаненко. Раніше медалями «За жертовність та любов до України» були нагороджені начальник Управління Держгеокадастру у Харківському районі, Ярослав Штикер, а також головний спеціаліст Відділу представництва в судах та інших органах Юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Костянтин Рибалко.