Сьогодні Харківська обласна спілка ветеранів АТО провела серед учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил чергове жеребкування.

Цього разу наші захисники розподілили між собою 60 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Ізюмського, Вовчанського та Сахновщинського районів. Загальна площа ділянок складає 94,2982 га.
Представник Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Костянтин Рибалко під час заходу відповів на питання, які цікавили воїнів та членів їх сімей стосовно процедури оформлення у власність земельних ділянок.

“Терміни проходження процедури приватизації ваших земельних ділянок залежать від того, коли і в якому обсязі буде подано вами до Головного управління заяви та документи до них, передбачені законодавством України. Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, як і завжди, всіляко сприятиме і допомагатиме вам якнайскоріше отримати накази про передачу земельних наділів у власність”, – зазначив Костянтин Валерійович під час спілкування з учасниками АТО.

Довідково:

На даний час Головним управління Держгокадастру у Харківській області учасникам АТО (ООС) надано 12118 дозволів на розробку документації із землеустро на загальну площу 17287,7995 га .

Видано Головним управлінням 8921 наказ про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 8921 земельної ділянки загальною площею 11878,9381 га, з них:

– 2872 земельні ділянки для ведення садівництва загальною площею 331,4358 га;

– 6049 ділянок для ведення особистого селянського господарства загальною площею 11547,5023 га.